Prolećno čišćenje stana

Sunce koje nas je iznenadilo u februaru donelo je mnogo toga lepog. Puni parkovi, bašte kafića ali postoji ta jedna stvar – prljavi prozori. Priznajte da sada posmatrate vaše prozore 🙂 Prolećno čišćenje stana ne možete da izbegnete, a mi vam u nastavku predstavljamo trikove koji vam mogu pomoći da vam stan uvek miriše.

  • Tokom grejne sezone stavite koru limuna, jabuke i narandže na radijator.
  • Praznu kesicu kafe ili praška za pecivo stavite u frižider. Verujte na reč, radi.
  • Kada kuhinju ispunite težim mirisima nastalim kuvanjem divnih jela izlijte sirće u neku pliću činiju i pustite da odradi svoje.
  • Sigurna sam da svakom od nas smeta miris koji ispušta usisivač. Umesto da kupujte osveživač za usisivač, usisajte šaku praška za veš i šaku sode bikarbone. I to je magija.
  • U kuhinjski element ispod sudopere u najudaljeniji ćošak smestite malu teglu u koju ćete sipati sodu bikarbonu i desetak kapi eteričnog ulja limunive trave (ili nekog drugog eteričnog ulja). Ovu teglicu možete smestiti i u cipelarnik ili ormar.
  • Ukoliko se u kuhinji/toaletu oseća neprijatan miris poreklom iz odvoda lavaboa,kade ili sudopere u odvod sipajte 2 kašike sode bikarbone potom celu flašu alkoholnog sirćeta i pustite vrelu vodu. S vremena na vreme možete skinuti sifon i oprati ga. Ako ni to ne pomaže zamenite ga novim.
  • Jedan trik sa Pinteresta. Kada u praznu i čistu prskalicu složite seckane kore limuna,narandže i listiće mente, nalijete vodkom dešava se čudo. Dobijate savršen osveživač prostora,tkanina i nameštaja.

Tekst pripremila Mamina beležnica. Savete na različite teme možete pronaći i na njenom zvaničnom ig profilu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *